2012. február 15., szerda

2 in 1 ajándék

Már nagyon régóta tervben volt, hogy megmutatom Nektek, a férjecskémtől milyen fantasztikus ajándékot kaptam karácsonyra, de valahogy mindig elmaradt. 
Ugyan a karácsony már messze van, de most még aktuális, hisz kinn esik a hó és mínuszok vannak! :-)

A történet ott kezdődik, hogy imádok főzni, ezt a barátaink és a családom nagyon jól tudja, mert amikor csak tehetem etetem őket.:-)
Számomra a főzés és sütés is egy kreatív tevékenység, imádok új dolgokat kipróbálni, eltérni az eredeti recepttől, improvizálni., jobbnál jobb alapanyagokat kipróbálni. A nagy kedvencem mostanában pl. a kenyérsütés,és persze nem géppel, de ez egy másik történet).:-) 

Remélem, egyszer lesz egy akkora házunk, hogy egy 10-12 személyes nagy asztal elférjen az ebédlőben, ahol majd szuper vacsikat főzhetek azoknak, akiket szeretek, és nagy beszélgetős kajás estéket csaphatunk.:-)
Addig is, míg oda eljutunk, csak kicsiben szoktam itthon sütni, főzni.

Ezért karácsonyra egy olyan meglepetést kaptam, aminek hihetetlenül örülten, egy 2 in 1 ajándék. 

Olyan  különböző olaszországi régiókból származó extra szűz olíva olajokat kaptam, aminek már a címkéitől is  odáig voltam, nemhogy az üveg aljától, no és a tartalmától, mert az is megér egy misét.  


“Ravece” Extra szűz olívaolaj
A “Ravece” Avellino város környékről származó, az ősi Irpiniai Olíviából készül, melyet kizárólag mag nélkül, a növény húsából állítanak elő. A területen termett olíva egyedi jellegzetessége a sajátos friss paradicsomhoz hasonlítható íz világ, mely harmonikusan párosul a friss zöldalma és articsóka illatával. Az egyedi íz világ különösen illik nyers hallal készült salátákhoz, egyéb tengeri ételekhez, valamint grillezett fehér húsokhoz.
"Ogliarola” Extra szűz olívaolaj
Az Ogliarola az Apulia vidék terméséből, magozott Olivából készül. Gazdag, paradicsom, valamint fehér gyümölcsös illat jellemzi. Íz világa az édes manduláéhoz hasonlítható. Ajánlott nyers halakhoz, salátákhoz, valamint zöldséges, roston sült halételekhez.
“Coratina” Extra szűz olívaolaj
Eredetét tekintve a legősibb termőterületek gyümölcse a Coratina olaj alapanyaga. Kizárólag kimagozott Olivából készítik. Illata az érett gyümölcséhez és a manduláéhoz hasonlítható. Ajánlott vörös húsokhoz és grillezett zöldségekhez.
“Carolea” Extra szűz olívaolaj
A Carolea készítéséhez használt olíva a hegyekben, 800m magasan terem, melyből a mag eltávolítása után nyerik ki értékes levét. Kellemes, gyümölcsös, mandulás, articsókára emlékeztető illata nagyszerűen illik levesekhez, zöldségekhez és húsokhoz egyaránt.
“Nocellara del Belice” Extra szűz olívaolaj
Ez a szicíliai olaj a padlizsánra és friss paradicsomra jellemző, különösen intenzív illat- és íz világgal rendelkezik. Alapanyaga magozott olívabogyóból nyert olaj. Felhasználását tekintve javasolt zöldségek, halból készült levesek, tengeri kagylók, rákfélék és húsok fogyasztásához.


Most épp azon vagyok, hogy jobbnál jobb kajákhoz felhasználjam az olíva olajakat, és utána hozzá jussak a gyönyörűséges üvegekhez. Így ha kiürültek, akkor újra felhasználhatom őket, így kétszer is örülhetek majd, és remélhetőleg Ti is, ha az üvegeket újrahasznosítom.:-)
Még több kép: ITT!