2012. január 8., vasárnap

Újdonságok, költözések - 2011


A 2011. év nagyon rossz passzban kapott el, ugyanis a régi közös műhelyünkből kényszerültem rajtam kívülálló okok miatt eljönni. Még utoljára tartottam egy téli leárazást, és jöhetett a műhely összecsomagolása és hazaköltöztetése. Ez a rossz év kezdet később egy új lehetőségnek bizonyult, de nem szaladok ennyire előre, nézzünk mindent csak szépen sorjában.

A költözés után jöttünk csak rá igazán Szabó Márta tervezővel, hogy nagyon jó volt az addigi közös műhelymunka és ezt mindenképpen szeretnénk folytatni, így jött létre az eM2 Open Studio.
Az év eleje elsősorban a Studionkkal kapcsolatos munkákkal telt, de ezzel párhuzamosan az akkor még friss Maxi gyűrűk mellett megszületett az első Midi kollekció gyűrűcsaládom is.

Azután egy új lehetőséget megragadva tavasszal beköltöztünk a Gozsdu udvarba, így a Studio immár fizikailag is jelentett valamit. Az új műhelyben - bemutatótérben egy fantasztikus megnyitóval ünnepeltük meg az indulást, a saját tervezésű ipari hangulatú enteriőr is lelkes fogadtatásra talált.

Az április hónap sok-sok fontos újdonságot tartogatott még, többek között megjelentek az első Maxi nyakláncaim, és megszületett a KinemaRecycling kollekció első darabja.A Studioban elkezdődött az élet, minden vasárnap vásár nap volt Nálunk, elsősorban külföldi, de nagy örömömre sok hazai vásárlótól is sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk. Az eM2 életében a vasárnapi Gouba hosszú hónapokon keresztül egy fix pontot jelentett, és még egy biztos pont volt ezen felül, a pizza és flódni evés. Emellett elkezdtem havi rendszerességgel a fusing, ezüstgyurma és mozaik tanfolyamokat is.

Majd gondoltam egy nagyot és elindítottam az új Facebook oldalamat Kinema Design névvel, mert a régit (Kinema üvegékszer, ahol majd 1000 ember követte a munkásságomat), már kinőttem, és nem is fedte már az alkotásaim teljes skáláját, ezen kívül szerettem volna, ha a név is tükrözi a munkáim többszínűségét.

Enteriőrtervező lévén szívügyem a lakberendezés, és a design tárgyak használata a lakásban, így nyáron az ékszereim mellett született meg az első fusing technikával készült üveg tálam, és az újrahasznosított vonalon is megjelentek első design fogasaim, akasztóim.Az évnek már a felénél jártunk, de jöttek tovább az újdonságok.
2011 nyarán jelent meg az első interjúm, Az üvegek királynője újrahasznosít címmel, Beck Krisztina a Hungarian Provence blog szerzője tollából, majd ezt már később, több, kisebb, más jellegű média megjelenés is követte (Design Bazár, Life.hu)

A nyár a tanfolyamok, design vásárok (Szabad a Vásár, Gouba) és több közös játék jegyében telt. Két fontos blogot kell kiemelnem, mert mind Farkas Líviával az Urban Eve blog szerzőjével, mind Beck Krisztinával a Hungarian Provence blog szerzőjével nagyon jól működő kapcsolat alakult ki.
De jött az ősz eleje, ami egy újabb költözéssel kezdődött, az eM2 Open Studio ajtaja ideiglenesen ugyan, de bezárt és én újra csomagoltam, és újra haza cuccoltam.

Megjött a születésnapom, szeptember vége és sok-sok ajándékot kaptam a sorstól. Kezdődött a szokásos kis hazai megjelenésemmel, azaz a Budafoki Borfesztivállal, mert patrióta vagyok, és fontosnak tartom a szűkebb hazámban történő jelenlétet is.
Majd egy fergeteges felkérés, bemutatkozási lehetőség talált meg, az ékszereim, és lakberendezési design tárgyaim útra keltek Londonba a világ másik pontjára, a London Design Fesztiválra.
Ezt követte egy újabb, de már itthoni megjelenés, az egyik hazai design bolt, az Insitu Design Shop, felvette a recycling ékszereimet a repertoárjába.
Ezzel párhuzamosan a Maxi ékszereim a Gala Galéria „Nőkről, nem csak nőknek” című kiállításán vettek részt Horváth Tünde Wanda fotóművész és Molnár Mónika selyemfestő munkáival együtt.
Ezt pedig egy szuper hír követte, felvettek a WAMP-ra! 

És még mindig nem volt vége az ősznek, még mindig tartogattam pár újdonságot. Nagyon fontos számomra, hogy minőségi alapanyagokból dolgozzam, legyen az üvegrogyasztás, azaz fusing, ahol kézzel hengerelt üveggel dolgozom, vagy akár az újrahasznosított ékszerek vagy home decor fogasaim. Így született meg az ötlet, hogy elsőként az újrahasznosított ékszereimet és fogasaimat lássam el a nevemmel gravírozott alapokkal, vagy névjegytáblával.

Mindemellett már készülődtem a karácsonyra, hisz akkor már tudtam, több design vásáron is megjelenek majd.

December első hetében a Designplacc dizájnpiacon debütált az első variálható, fusing technikával készült ColorLines kollekcióm. Majd ezt követte az első karácsonyi WAMP bemutatkozásom, recycling ékszereimmel, kulcstartóimmal, fogasaimmal. A fogadtatás, és a visszajelzés  is nagyon jó volt. Rólam és más alkotókról a Wampon, Kisgyörgí Éva írt a  Travellina.hu oldalon.

A vásárokkal egy időben az Esküvő Kreatívan blog vendégszerkesztőjeként, mint az újrahasznosítás nagy híve és szerelmese egy Kaldeneker Gyuri-féle üres lekvárosüveget (mert a benne lévő finomságokat már megettük a családommal) gondoltam újra, egy könnyen mindenki számára elkészíthető mécsestartó formájában. December végére jutott még egy debütálás, a Pandarte blogon, Bánhidi Dóri oldalán jelent meg először üvegrogyasztással készült gyertyatartóim egyike. A testvére pár nappal később már a saját oldalamon mutatkozott be.Az évet karácsonyi workshopokkal és még egy utolsó utáni vásárral zártuk a Fogasházban, de akkor már éreztem az egész éves non-stop, ugyan számomra élvezetes munka, kevés vagy szinte alig pihenéssel nem jó párosítás. Így jöhettek a családi ünneplések, és végül a hónapok óta várt pihenés.

Reményeim szerint az új évet újabb költözéssel fogom majd kezdeni, de ez legyen még meglepetés. És hogy mit tervezek, és mire vágyom idén? Komplett listám van a terveimről, és a vágyaimról, mindig papírra vetem őket, hosszú a lista, de ebből most 1-2 dolgot kiemelnék,

Amit az elkövetkező hetekre tervezek, egy kis rendszerzés a munkáim között, elmaradt bejegyzések megírása, amiket ígértem és még aktuálisnak érzek, játék a Facebook oldalamon és egy téli leárazás.

Nagy vágyam egy tükörreflexes fényképezőgép, mert a Photoshoppal jó barátságot ápolok, és imádok montázsokat készíteni, fényképekkel szöszmötölni. Mivel az kevés, hogy nagyon szeretek fotózni, végre szeretném megtanulni is egy szuper saját géppel.

Természetesen ezeken felül sok tervem és vágyam van, de majd mindent szép sorjában! ;-)
(persze, ha kíváncsiak lennétek a többire, akkor csak szóljatok, és egy külön bejegyzés formájában megejtem majd őket.:-)

Ennyi, tudom kicsit hosszúra sikeredett, de még pár mondat a végére kívánkozik…

Szeretnék köszönetet mondani elsősorban életem párjának, aki az elmúlt évben mindig mellettem volt, támogatott és nagyon sokat segített, hogy ennyi mindennel meg tudjak birkózni. Valamint szeretném még megköszönni barimnak, Szabó Mártinak az eM2-s közös munkákat, valamint Pintér Ági barátnőmnek és Szoldán Zsolt barátomnak a Kinemás csodás fotókat. 


Valamint szüleimnek, tesókám, Era és Zoli barátainknak akik bármikor, zokszó nélkül jöttek újra és újra költözetni, szóval hosszú még a lista... :-)


DE!
Nem utolsósorban Neked köszönöm kedves vásárló, érdeklődő, Kinema kedvelő,  az elmúlt évet, en bloc, úgy ahogy volt! :-) Minden egyes percét élveztem!